Administrare Proprietati

Cum vom administra proprietatea dumneavoastra?

Cum vom administra proprietatea dumneavoastra?

Vă punem la dispoziție toate serviciile prin intermediul cărora veți fi un proprietar scutit de stres. Pe lângă serviciul de administrare a proprietăților, libere sau închiriate, oferim asistență în achiziționarea sau vânzarea proprietăților, contabilitate și servicii de mentenanță – reparații, amenajări interioare și mobilare. Echipa noastră este cunoscută pentru rezolvarea situațiilor în care se aflau proprietățile, victime ale unei administrări de calitate îndoielnică. Printre serviciile oferite se numără:

Silver Gold Vacant
1/ Colectarea chiriei lunare
2/ Depunerea chiriei în contul bancar al proprietarului
3/ Menținerea legăturii cu chiriașii/vecinii
4/ Verificarea plății facturilor de utilități
5/ Verificarea periodică a proprietății
6/ Disponibilitate pentru apeluri de reparații și intreținere
7/ Găsirea imediată de noi chiriași la eliberarea imobilului
8/ Întocmirea unui raport de inventar
9/ Efectuarea verificărilor obligatorii la gaz/energie electrică
10/ Întergistrarea contractelor de închiriere la autoritatile fiscale
11/ Îndatoriri administrative locale – efectuate gratuit
12/ Reînnoirea politei de asigurare a proprietății – fără costuri adiționale
13/ Verificarea periodică a proprietăţii vacante și pornirea sistemului de încalzire
14/ Inspectarea, luarea în primire sau predarea proprietății (ex. în cazul proprietăților noi)
15/ Întâmpinarea și orientarea oaspetilor (ex. oaspetilor aflați în vacanță)
16/ Organizarea de certificate de performanță energetică
17/ Plata cheltuielilor de întreținere, a impozitelor, a asigurării, a lucrărilor de întreținere și administrație
18/ Alte servicii taxate la oră (ex. servicii juridice, administrative, financiare)
 

De ce să apelaţi la serviciile de administrare a proprietăţii în Romania?

Iată câteva beneficii pe care vi le aduce serviciul de administrare a proprietății:

 • Maximizarea chiriilor și scurtarea perioadei în care proprietatea rămâne nelocuită
 • Veți evita eventualele dispute cu chiriașii
 • Găsirea unor chiriași de încredere care să dorească un contract pe termen lung
 • Mai puține dispute juridice cu chiriașii
 • Supravegherea atentă a încasării chiriilor
 • Reducerea timpului petrecut la oficiul de taxe și impozite
 • Costuri reduse în ceea ce privește mentenanța și reparațiile
 • Creșterea valorii investiționale a proprietății dumneavoastră
 • Oferte de preț avantajoase de la colaboratori și furnizori (instalatori, electricieni, furnizori de mobilier, inspecții ale instalațiilor de gaz, evaluarea proprietății, contabilitate etc.)
 • Creșterea timpului petrecut cu familia/timp liber prin externalizarea serviciului de management al închirierii


Mulți proprietari de imobile din România se simt oarecum neajutorați. Mare parte dintre proprietățile pe care le administrăm au fost preluate cu foarte multe probleme, fără documentație completă, înregistrate eronat la oficiile de taxe și impozite, asupra cărora s-au calculat taxe și impozite prea mari sau al căror termen de plată a fost depășit, gestionate defectuos din punct de vedere contabil sau care au fost prost întreținute.

White Mountain se mândrește cu aplicarea unor standarde profesionale de înaltă calitate la prețuri competitive, corecte și ne asigurăm că oferim un pachet complet de servicii de administrare a proprietății în Romania. Mai jos vă prezentăm câteva exemple. Anul acesta, peste 20 de proprietari nemulțumiți ce dețin imobile în cartierele rezidențiale Greefield, Bellevue, Piața Unirii și Bulevardul Unirii, Sydney Residence, Diamond Park precum și în alte ansambluri rezidențiale au apelat la serviciile noastre pentru a remedia situațiile neplăcute create de alte companii de administrare a proprietății din Romania care nu oferă servicii de calitate. Toate aceste imobile sunt acum în perfectă stare de funcționare și nu mai întâmpină probleme.

Împreună cu echipa noastră de mentenanță din România am renovat, decorat și mobilat aproximativ 10 proprietăți/an începand din 2007 – toate aceste imobile au fost închiriate cu succes, administrate eficient, generând în prezent venituri importante proprietarilor. Suntem recunoscuți pentru talentul nostru de a prelua un imobil cu probleme care pe baza unei investiții minime și aproape fără nicio implicare din partea proprietarului îi este reabilitat potențialul. Puteți accesa YouTube pentru a vizualiza o parte din munca noastră.

Serviciul nostru de închiriere a proprietății

Găsirea rapidă a unui chiriaș este la fel de importantă ca obținerea unei chirii optime. Pentru a vă gasi chiriașul potrivit, noi aplicăm o politică de verificare a referințelor astfel încât dumneavostră să puteți lua o decizie cât mai corectă. Utilizăm atât resursele electronice cât și publicațiile locale pentru a avea vizibilitate pe piața de profil și precum și pentru a găsi clienții potriviți. Tarifele noastre sunt foarte competitive pe piața Românească de profil. Nicio altă agenție nu oferă tarife mai mici ca ale noastre.

Etapa închirierii este gestionată de o echipa formată agenți ce lucreză exclusiv pe bază de comision iar etapa post-închiriere este lăsată în grija unei echipe distincte de administrare a proprietății.

Lucuri despre care ar trebui să întrebați înainte de a alege o companie de administrare a proprietății

 • Tarifele de Administrare pentru toate serviciile
 • Cum se administrează fondurile chiriașilor și ale proprietarilor
 • Metodele de stabilire și colectare a chiriei
 • Politica de mentenanță și reparații
 • Politica de inspectare a proprietății
 • Promovarea proprietății și retenția chiriașilor
 • Politica de verificare a chiriașilor
 • Examinarea companiei – istoricul, calificările, portofoliul, mărimea, echipa, relațiile cu clienții


Puteți descărca ghidul gratuit cu privire la ce trebuie să știți înainte de a decide să angajați o companie de administrare de proprietăți în România aici. Fără trucuri, fără liste de e-mail. Este doar un ghid gratuit bazat pe mii de ore de experiență aici, în România.

Care este impactul unei proprietăți administrate asupra comunității, dezvoltatorilor imobiliari, administrației imobilului și asupra furnizorilor de utilități?

Atunci când chiriașii sunt supravegheați aceștia sunt obligați să respectele regulile casei, să aibă grijă de proprietate, să plătească utilitățile și să fie buni cetățeni. Dacă proprietatea nu este administrată corect, pot surveni întârzieri la plata chiriei, pot fi acceptați chiriași nepotriviți și uneori și împrejurimile acesteia pot avea de suferit. Din experiența noastră vă putem spune că au existat cazuri în care facturile de utilități au rămas neplătite, generând situația neplăcută ca administratorii de asociații de proprietari să nu își mai poată duce la bun sfărșit activitatea sau să achite cheltuielile pentru spațiile comune. Există cazuri în care s-a întrerupt furnizarea principalelor utilități, gunoiul nu este îndepărtat ori au fost abandonate mașini distruse. Un chiriaș neserios afectează mai mult decât pe proprietar. Toată lumea implicată în gestionarea proprietății are de suferit.

Servicii conexe pe care le oferim

Predarea proprietății, reprezentare legală, administrarea utilităților, mobilarea proprietății și instalarea bucătăriei, închiriere și vânzare în România, administrarea taxei de închiriere și înregistrarea contractului, asigurarea anuală a locuinței, verificări periodice ale instalațiilor electrice și de gaz, ținem la curent proprietarul în legătură cu stadiul proiectelor, inclusiv despre cele de construcție, găsirea de terenuri, mobilier și design pentru spații comerciale, înființări de companii și administrarea acestora, administrare de proprități în Brașov, București, Bran, Predeal, Sinaia, Bușteni, Ploiești, Constanța.