Poze
Detalii
Harta

Proprietate deosebita Oportunitate investitie case de vacanta

, Granari

Proprietate deosebita Oportunitate investitie case de vacanta

398,000  EUR  ID: AL270223SCBR

 • Numar Camere: 7
 • Zona:
 • Suprafata utila: 335 mp
 • Numar Bai: 5
 • An Constructie: 1863
 • Suprafata Teren: 10000 mp

Descriere casa vilaPREZENTARE VIDEO DISPONIBILA - va rugam solicitati un link video, pentru mai multe detalii.

COMISION ZERO% CUMPARATOR.

White Mountain Property prezinta inspre vanzare aceasta proprietate deosebita, situata intr-o zona plina de istorie a unui sat sasesc din imediata apropiere a mult-cunoscutului Viscri.

Aceasta zona este renumita pentru casele sale colorate, specificul pitoresc, traditiile de Paste si Craciun, bisericile fortificate din imprejurimi, carutele trase de cai, aerul curat si mancarurile bune gatite in tihna de bunicile satului. In apropiere, o multime de sate similare asteapta sa fie descoperite, fiind inca mai putin circulate decat celebrul Viscri – avand astfel avantajul noului si lipsa aglomeratiei, oferind liniste in schimb si posibilitatea reconectarii cu natura si vechile noastre traditii. Aici, localnicii (in jur de 350 la numar) mai practica agricultura de subzistenta (pasunat cu turme de oi, cosit, pregatit fanul, scosul ciurdei de vaci), nu circula masini, iar pista de biciclete care conecteaza toate satele din imprejurimi indeamna la explorare.

Proprietatea pe care o propunem inspre vanzare este cu totul aparte, fiind initial conceputa de proprietari ca si casa lor, in parte, cu ideea de a isi caza familia si musafirii in casutele alaturate, o mica activitate de agroturism, cu spatiu de cazare, spatiu separat pentru luat masa, sauna, spatii de receere. Astfel, s-a nascut acest complex, compus din mai multe case, restaurate complet, fara a se face rabat de calitate, cu cele mai bune materiale, pentru a isi satisface propria nevoie de confort, dupa cum urmeaza:

           ~ Casa 1 – compusa din: living generos de 19 mp, dormitor in suprafata utila de 26 mp si o baie de 6 mp.

Casa dispune de podea noua din lemn, sistem de incalzire nou – doua sobe de teracota noi, ce functioneaza pe lemne, si care au fost facute manual. De asemenea, cahlele au fost realizate manual la fabrica din Medias.

Instalatiile de apa, canalizare si curent electric sunt noi.

          ~ Casa 2 – are in componenta: un hol de 6.2 mp, o baie (3.2 mp) si un dormitor spatios, in suprafata de 21 mp.

Si aici, sistemul de incalzire este nou (soba de teracota), cablurile electrice sunt noi, intreaga casa este refacuta de la zero, pentru a asigura confortul modern departe de zgomotul cotidian. Important de mentionat este faptul ca exista si canalizare. Tigla este tot noua, lucrata manual, cu capriori noi. Iar beciul casei este suficient de spatios, uscat si ingrijit, avand grinzi de stejar vechi.

Pe langa aceasta casa, regasim o sura de 90 mp, conectata la apa, si care a fost refacuta recent, cu tigle, lati si capriori noi. Mai putem aminti si un solar profesional, un grajd amenajat pentru animale si o gradina minunata pe tot parcursul anului.

          ~ Casa 3 – este compusa dintr-un hol (7 mp), baie (5,5 mp) si o camera generoasa, dormitor/living, in suprafata de 26 mp. Respectand standardele de calitate enumerate la casele anterioare, si aceasta casa a fost restaurata in acelasi stil, cu sistem de incalzire nou, teracota lucrata manual, cahle pictate la fabrica din Medias, canalizare si apa, cabluri electrice noi, podele si tavan noi, din lemn.

Pe langa aceasta casa, regasim si o sura de 102 mp, refacuta cu tigle refolosite dupa modelul vechi, de mai mult de 100 ani, cu lati si capriori noi.

Beciul este generos si uscat.

Mai mult, casa aceasta are o adevarata istorie, fiind construita in anul 1862, din piatra, dar restaurata la standardele moderne. Aici, exista o terasa pietruita si o fantana veche, cu adancime de 20 metri, foarte bine intretinuta.

           ~ Casa 4 – compusa din: hol (6.7 mp), baie (5.6 mp), un living open-space cu bucataria (35 mp) si un dormitor (20 mp). La fel, casa a fost restaurata complet, fara a face rabat de calitate, cu podele noi, tavan nou, teracota noua si performanta, canalizare. Fata de casele anterioare, aceasta dispune de o bucatarie moderna, complet utilata cu toate electrocasnicele marca MIELE si blat rezistent, din granit.

Exista si aici un beci uscat, o fantana foarte bine intretinuta si doua suri, dintre care una a fost transformata in camera de lucru (o camera de 21 mp) si un spatiu pentru depozitare (45 mp). A doua sura a fost transformata in spatiu locuibil cu bucatarie (67 mp), cu podea din stejar, care este complet utilata cu electrocasnice premium, marca MIELE si blat inox, iar soba este ulta economica, pe lemne, adusa din Austria. Acest spatiu a fost gandita pentru a servi masa pentru mai multe persoane. La etaj, regasim un apartament compus din: hol (2,4 mp), dormitor (20 mp) si baie (5 mp), sistem de incalzire pe soba high efficient, adusa din Danemarca. 

Mai putem aminti si de terasa pavata, in suprafata de 35 mp, cu sistem de scurgere a apei, ideala pentru relaxare.

          ~ Sauna –  compusa din: professional sauna pentru 4-6 persoane, incalzire pe lemne, o camera generoasa de odihna, in suprafata de 34 mp, cu o panorama superba si o terasa pavata.

          ~ Gradina – fara indoiala, unul dintre cele mai mari atuuri ale acestei proprietati, este gradina comuna care este teren intravilan, in suprafata de aproximativ 7500 metri patrati, ce are in componenta pomi fructiferi foarte vechi, soiuri romanesti de mar, par, gutui, prune, care rodesc anual. Suprafata totala, teren intravilan, impreuna cu curtile, este de aproximativ 10.000 mp.

             Materiale folosite si proces de restaurare:

Este foarte important de mentionat faptul ca toate casele au fost resturate cu materiale prietenoase cu mediul, nu s-a folosit ciment in interiorul caselor, ci var, nisip si lemn. Tavanele sunt izolate, toate casele au contor electric separat, fiecare casa dispune de propria terasa.

De asemenea, aceste case sunt despartile intre ele printr-un gard viu din carpen, cu inaltime de 2 metri, superb in orice anotimp. Aceste case dispun si de intrari separate de la drumul principal, insa sunt legate intre ele, prin curtile interioare.

Exista canalizare, fibra optica cu internet nelimitat de mare viteza de la DIGI, iar fiecare casa este conectata cu cablu pentru televizor (Telekom si/sau DIGI).

Mai mult, regasim sistem de apa si canalizare comun, unde sunt conectate toate casele si sauna, dar exista si posibilitatea de separare, daca se doreste conectarea cu canalizarea de la sat. Aprovizionarea cu apa se face de la cele doua fantani; regasim un rezervor de 800 litri special pentru apa potabila, care trece printr-un sistem de dedurizare inainte de a ajunge la toate casele. Inca un avantaj, au fost montate doua pompe care asigura presiunea constanta a apei, indiferent daca este folosita in acelasi timp, la toate casele. 

Ca si finisaje, putem aminti: geamurile din termopan cu rama de lemn, usile din termopan si lemn de stejar frumos lucrat, obloane noi sau refacute, din lemn. In plus, toate camerele sunt prevazute cu paturi de calitate superioara, marca Mobexpert.

Consideram aceasta proprietate ideala pentru acele persoane care doresc sa se retraga din viata urbana aglomerata si au o inclinatie inspre o afecere de tip agroturism, intr-o zona din ce in ce mai interesanta din punct de vedere turistic, inscrisa in Natura 2000.

Exista un imens potential de exploatare, iar acest complex este unic in aria respectiva, prin componenta si modul in care a fost restaurat. 

        Satele cunoscute din imprejurimi, sunt: Viscri, Mesendor, Crit.

        Aeroport in apropiere: Sibiu, Targu-Mures, in curand si Brasov.

Pretul afisat include tot ceea ce poate fi regasit in aceasta prezentare. Oferta necesita cunoastere in detaliu, va rugam nu ezitati sa ne contactati, pentru informatii suplimentare, fotografii si prezentare video.

Pentru detalii suplimentare sau vizionari, va rog nu ezitati sa ma contactati la numarul de telefon 0733 934 404, sau prin e-mail, la adresa anne.natu@whitemountain.ro. Colegii mei si cu mine va vom ajuta cu mare placere.

Caracteristici generale

 • Acces auto: Acces auto
 • Acces Casa: Auto
 • Acces internet: Wireless, Fibra optica
 • Acoperis: Tigla
 • Bucatarie: Mobilata, Utilata, Deschisa, Da
 • Curte: Pavata, Gradina, Livada, Foisor, Gratar, Betonata
 • Destinatie: Spatiu Comercial , Locuinta, Locuinta/Birou
 • Dotari: Masina vase, Dependinte, Pivnita, Sauna, Crama, Aragaz, Frigider, Masina rufe
 • Ferestre Casa: Lemn
 • Incalzire Casa: Sobe
 • Mobilat: Complet, Clasic, Stare Buna, Modern
 • Podele: Dusumea
 • Stadiu Finisare: Finalizat
 • Strazi: Asfaltate
 • Teren imprejmuit: Teren imprejmuit
 • Tip Casa: Individuala
 • Tip Curte: Individuala, Teren in proprietate
 • Utilitati: Curent, Apa, Canalizare, CATV, Telefon, Internet

Localizare pe harta Click aici pentru a vededea cum ajungi

+40 afiseaza telefon